blommor & trädgård,  familjeliv

Det är som det är

Vi är inne i september och vädret skiftar mellan 20 grader och sol, till att regnet vräker ner från blytunga moln. Jag hoppas på en fin höst så jag kan ta med mig solenergin långt in i november, december.Vardagen har rullat igång med skola och jobb. Skolfotograferingarna har avlöst varandra, varje morgon är det något barn som måste ockupera badrummet lite extra länge, för att fixa sig inför att bli förevigad med klasskamraterna.

I förskolan var det länge sedan vi slutade med fotograferingar, men i skolan lever det seglivat kvar. Nog för att de stora barnen klarar det på en helt annat sätt, och deras pedagoger inte behöver  försöka hjälpa fotografen att få dem att le eller skratta och utplåna alla spår av tårar och snor. Men nu handlar det väldigt mycket om utseende, istället. Som det i och för sig gör hela tiden. Kläderna, håret, sminket, finnarna… Allt måste bara vara rätt! Onödig stress även för våra ungdomar? I mina ögon hade en snabbt gruppfoto till skolkatalogen räckt fint!Varje morgon har jag börjat med att sitta tjugo minuter i bilen, lyssnande på ljudbok. Samma sak på hemvägen. Det är en så himla skön stund, en riktigt avkopplande paus från allt annat. Lite sån där vardagslyx som faktiskt gör skillnad!

Och pauser har jag behövt den här veckan. Och även den här helgen, känner jag. Det är dags att tappa upp ett skumbad, öppna takfönstret, tända ljus och krypa ner och lyssna klart på Prio ett i lurarna!

0

One Comment

  • Villa Ryttarängen

    Ja denna utseendefixering, jag är själv i fällan. Vill se fin, snygg och fräsch ut. Ha coola kläder och passa in. Önskar att jag bara fick vara mig själv för en stund och att mina söner kunde tycka om sig själva så som de är. Visst är det skönt att varva ner i bilen på vägen hem. Jag lyssnade på Italienska för att lära mig ett tag. Nu blir det mest rixmorgonzoo. Skrattar och lyssnar på bra musik. Kraaam Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *