blommor & trädgård,  listor,  sommar

Denna dagen ett liv

“Den här sommaren kommer gå till historien för sämsta vädret någonsin” suckar Maken. “Det blir ju aldrig målarväder!” Tror att han har helt rätt i det, historiens sämsta sommarväder. Det är väldigt mycket mera än måla som inte går något vidare i regn och kyla:

1. Torka tvätten ute. Vågar mig på det ibland ändå, men man får vara snabb att springa ut och slita ner allting när det börjar att droppa igen. För det gör det garanterat. Har dock nästan gett upp denna punkt.

2. Leva livet i bikini. Det går ju om man håller sig inne, förstås. Men är inte samma grej. Känns fånigt, kan jag rapportera.

3. Njuta av trädgård och pool. Den sistnämnda är ju varm förstås, och ungarna har badat ändå, men mycket mindre än normalt. För man fryser så in i h*vete när man går upp. Jag testade idag. Sprang för livet in i den varma duschen sen! När det kommer till trädgård tvingar vi ungarna att äta ute då och då, men det är ingen njutning direkt. “Får jag gå in nu?” “Nej, nu ska vi sitta ute!” “Men jag fryser!” “Ta på dig en tröja” Är det sommar så är det! Men som sagt, någon njutning är det inte.

Men efter regn kommer solsken. Efter gnällistan kommer positiva listan. En sån här dålig sommar kan man:

1. Orka städa huset utan att svettas ihjäl. Det finns inga ursäkter för att leva i sunk nu.

2. Behöver inte ha dåligt samvete för att man är inne och till exempel målar om några rum. Måla inne går jättebra!

3. Perfekt läsa-böcker-sommar. Inomhus.

4. Perfekt ligga-inne-och-se-på-film-sommar-utan-dåligt-samvete. Ser nästan på en film varje kväll. Och massa redigeringsfilmer, kul!

5. Vid uppehåll, perfekt-gå-på-grönan-väder. Inte för varmt i alla fall.

6. Man orkar ta sig till gymmet. Det är inte för varmt för det heller. Alltså är jag bättre form denna sommar, än förra, den varma.

Positiva listan blev längre än gnälllistan. Vet inte om det motsvarar verkligheten, men jag tycker livet är rätt skönt nu, trots vädret. Kan vara för att jag har semester några veckor till.

PS Dock ryktas det ju om att värmen kommer i början av augusti. Jag tippar på den 10:e augusti. Då börjar vi jobba igen. Vore ju lagen om alla tings jävligheter om det blev precis då. Jag tror att det blir p r e c i s då!

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *