Feng Shui,  work

Del 2 | Inreda ett kontor

Jag är klar och godkänd på mina certifieringsuppgifter till Feng Shui-konsult! Så. Skönt. Även om jag väljer med att vänta med att plocka ut själva certifikatet till hösten (tror jag) eftersom det var mitt upplägg från början. Jag har jobbat på i lite snabbare takt än planerat. Kan lätt bli så när man hittar det man gillar!

Mitt omdöme var bl a :“Ett mer omfattande eller bättre examensarbete har jag inte sett.” Jag som bad om ursäkt för att jag inte riktigt följde upplägget, tyckte jag… Nu ska jag bara fundera på hur jag förvaltar det bäst. I höst börjar jag nämligen utbilda mig till inredningsstylist, enligt planen.

Kontoret

Jag visade i tidigare inlägg hur jag tänkte kring inredningen av mötesdelen av det här kontoret.

Här nedan ser du själva arbetsdelen. Här fanns önskemål om att kunna se ut genom fönstret, samtidigt som det var viktigt att passerande (det går en gångväg precis utanför) inte kunde se hemligt arbete på datorskärmen.

Känslan i bilden ovan är: rörigt och obalans. Skrivbordet står upptryckt mot en tråkig vägg.

Baguan

Ovan ser du baguan som jag lade över kontoret. Det är de övre delarna vi skulle arbeta med nu.

Jag arbetar inte stenhårt utifrån väderstreck mm inom Feng Shui, men om det är något som verkligen är till hjälp när det gäller att hitta balansen i ett rum eller hem, så är det baguan. Genom att vara medveten om de olika livsområdena och se till att de på något vis finns representerade, så har du gett miljön en djupare innebörd. Sen väljer du utifrån var du är i livet, om det är något speciellt område som du vill lyfta extra genom t ex färg eller symboler? Kreativitet? Kärlek? Framgång?

Möblera enligt kraftposition och rensa

Jag flyttade skrivbordet så att det hamnade i området för framgång & berömmelse. På så vis hamnade arbetsplatsen i kraftposition, d v s den som sitter vid skrivbordet har uppsikt över både fönstret och dörr. Det är den viktigaste positionen inom möblering enligt Feng Shui och den absolut viktigaste förändring vi gjorde inne på kontoret. Den meter vi backade skrivbordet gjorde enorm skillnad. Våga möblera ut från väggarna och mitt i rummet.

Hyllan flyttades till motsatt sida mot tidigare och står nu i kärlek & relationer. Ovanpå hyllan valde vi att lyfta relationerna, och höll oss till de yrkesmässiga. Detta bl a genom bilder från kurser och sammankomster, diplom mm men också genom att placera symboler som lagvinster från tidigare kick-offer mm.

Den lilla hurtsen står i barn & kreativitet. Häng hängde vi bl a en tavla som barnen tillverkat åt kontorsinnehavaren, samt placerade ett viktigt föremål från produktionen (kreativitet). En grön växt tillför det viktiga träelementet.

Även ovanpå hyllan tillfördes växter och bidrog med träelementet (grönt). I hyllan rensade vi hårt och strukturerade sedan det som blev kvar efter kategori och färg, för att skapa ordning för öga och sinne.

Symboler och dämpa chidraget

Området bakom kontorsstolen är rikedom & välstånd. En viktig symbol där är vatten, därför hängde vi upp ett tyg med vågmönster som bl a står för ett jämnt flöde.

Här syns också anslagstavlan i familj & hälsa, som nämndes i det förra inlägget. Här har vi pinnat upp bilder på barnen och en vimpel för favoritlaget. Allt är lätt att byta ut i och med knappnålar i trä.

Kontoret har ett väldigt stort fönster som löper längs med hela kortsidan. För att dämpa flödet (chi) mellan fönster och dörr, drar vi för gardinen så man inte hamnar i s k chidrag när man sitter i stolen.

Åter igen, målarnörden i mig är vansinnigt sugen på att gå loss med färg och roller på väggarna, men i övrig är jag väldigt nöjd med den nya känslan kontoret förmedlar nu.

Området i mitten av rummet (kan också vara i mitten av hemmet) är frid & balans. Där sammanstrålar energierna från de omkringliggande områden, och det ska det vara så lite som möjligt så att chi får fritt spelrum och inte bromsas.

Hoppas att du kanske lärde dig något nytt eller fick lite inspiration till hur Feng Shui kan bidra till att skapa balans i ett rum, i ett hem och på så vis, i livet.

Sträcker lite extra på mig, eftersom jag enligt kursansvarig hade “lyckats extremt bra med kontoret!”. Det handlar inte om att köpa allting nytt, effekten kan bli stor genom att medvetet flytta på möbler och detaljer.

 

PS Du som känner mig har nog gissat vems kontor det är 😉

 

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

10

117 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.