Feng Shui,  Sågargatan,  work

Att komma (väl) förberedd

Fast det är mer än ett år kvar till inflyttning i nya lägenheten, så är det nu i september beställningen på alla (till-)val ska läggas. I veckan hade vi vårt första möte med inredningsansvarig under ett öppet hus i JM:s studio.

Att förbereda sig väl skulle jag vilja säga är A och O, när det gäller sådana här stora (och dyra) beslut. Att arbeta utifrån en moodboard där du sätter både stil och färger, men som inte behöver visa de exakta produkterna, underlättar när det gäller att hålla en röd tråd i inredningen.

På bilden ovan syns en moodboard jag gjorde tidigare för en mindre lägenhet. Inspirationen kom bl a från himlens olika gråblå nyanser, samt att jag jobbat för att skapa balans genom de fem elementen i Feng Shui. Känslan ska kännas ljus, lätt och naturinspirerad, därav viktiga inslag av grönska (träelementet som är viktigt) och möbler och detaljer i trä som jordar och kontrasterar det blågrå.

Innan veckans möte angående vår inredning till lägenheten kom jag väl förberedd. Nästan pinsamt väl förberedd. Jag hade gjort fyra-fem besök i studion innan och tittat igenom alla materialprover med Maken. Jag hade fotat av både material och färgkoder för att i lugn och ro hemma kunna fundera på hur vi ska ha det. Idag fanns möjlighet att fråga alla de där frågorna som dykt upp längs vägen, t ex vilket material är det i fönsterbänkarna? Går ledlisten i köket att dimra? osv. Inte bara var jag hon med tusen detaljfrågor, jag var dessutom hon med en hel mapp med färgprover i A3-format under armen…

Men nu sitter alla val, jag är 100% säker. Men att komma till studion och se allt för första gången och basera alla beslut på det första intrycket, det skulle jag inte rekommendera. Att fundera både ett, två och fyra varv kring färgsättning och materialval kan vara skillnaden på om en inredning upplevs som spretig eller sammanhållen. Och i slutändan beror det också självfallet på hur DU vill att den ska uppfattas!

Till vår lägenhet jobbar jag med en jordad och sammanhållen färgskala, där pricken över i:et blir de kalkstensgolv som jag faktiskt bestämde mig för vid första studiobesöket! Lite spontan måste man få vara, också!

 

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

8

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *