fira,  påsk

April, påsken och födelsedagarna

Idag är det juli månad och jag publicerar ett inlägg från april.  Det har legat i pipen länge, länge och kanske är det mest intressant för mig själv. Men för att fylla glappet i dagboken så kommer det ändå här.

Håll till godo med min vår!

Det var påsk under aprils första vecka. Jag fyllde äggen med godis och trisslotter, och äldsta barnet som ej gillar godis fick istället munkar och kolabollar i sitt ägg. Så har jag gjort de senaste åren, och det verkar vara ett koncept som håller.

I år namnade jag alla ägg och satte på sammetsband. Det tar sig, i väldigt många år slog jag bara en gummisnodd runt dem.

I vanlig ordning var det bara morfar som vann på trisslotten. Inte bara en, utan två nya lotter! Lyckans ost!

Enzo var mycket intresserad av våra ägg men lade sedan fullt fokus på sitt eget. Faktiskt lyckades han jaga runt det tills det öppnades och allt godis for ut!

Traditionsenligt målade vi sedan ägg hos oss och åt även påskalammet. Extremt gott var det, även i år!

Sen fyllde morfar 80 år!

Veckan efter påsk var det dags för ett ännu större firande. Min pappa fyllde 80 år!

Ganska länge klurade vi på hur detta skulle firas, för att det skulle bli bra för alla, roligt och överraskande!

Pappa fick önska middagsmat, sedan bjöd vi in honom och övrig familj till middag hos oss (han ville hellre äta hemma än gå ut på restaurang).

Överraskningen blev att vi dök upp även på morgonen, hemma hos mamma och pappa, fullastade med frukost som sedan tillagades och åtnjöts på plats!

Så väldigt lyckat och mysigt!

Jag stod för förrätten, det blev någon sorts liten portionsform med västerbottenostbaketse och löjrom. Väldigt enkelt och väldigt gott!

Maken roddade varmrätten, som var potatisgratäng och oxfilé provencale, minus bädden av potatis. Mellandottern fixade efterrätten som var en vansinnigt god nougattårta.

Det blev en fin 80-årsdag, för både jubilar och familj. Det känns fint hjärtat att det blev så lyckat!

Sen fick vi en tjugoåring i huset

Den sista veckan i april fyllde äldsta sonen tjugo år. Tillammans med hans flickvän och vänner ordnade vi en riktig överraskningsfest, utan att han anade någonting! Kompisarna dök upp innan födelsedagsbarnet dök upp, ditlurad av flickvännen.

Sedan grillade vi hamburgare på gården men tog sedan efterrätt och allt därefter på vår egen uteplats. Vädret var strålande och fler vänner kom spontant förbi och hängde med oss. Älskade det!

Och detta gott folk,  får nog sägas ha varit vårens höjdpunkter!

Pusha gärna hjärtat om du gillar!
2