familjeliv,  weekend

Another Sunday funday

När det slutade regna igår åkte tjejerna och jag iväg till Steninge slott. I hybridbil, eftersom Maken körde fotbollslag i min bil. Jag älskar den nya bilen men har inte hunnit lära mig navigationssystemet. Sånt framkallar viss stress hos mig.

Behövde du navigera till Steninge???” sa Maken. Svar ja. “Mamma körde bara fel en gång!” informerar Lillasyster och Maken ser ut som om han inte vet om han ska skratta eller gråta. “Du kan verkligen inte se det framför dig, va?” Svar nej.

I Steninge regnade det i alla fall, hela tiden. Och det fanns typ en åkbar attraktion  i regnet, hoppa studsmatta med linor. Det köade vi för i 40 minuter. I regnet. Men tjejerna hade roligt. Just då i alla fall.

Resten av tiden tjatade Storasyster om att hon ville vänta i bilen medan den lilla spelade stort på att hon låg på plus hos mamman genom att göra det bästa av situationen. Så kan man fira en 6 juni.

Sen låg vi i soffan och såg på film. Jag har fortsatt söndagen med att ligga i soffan. Jag planerar att städa huset och bilen. Planera är roligare än genomföra, så kanske nöjer mig med det. Det lär ju funka vilken dag som helst.

Den här veckan går barnen på sommarlov. Morgonens diskussion gäller om det är okej att leva på Billys pizza och Gorbys piroger tills föräldrarna får semester. Mamman säger nej. Sonen hävdar att han älskar snabbmat mer än min mat. Aj… vrid om den bara!

Jag ligger också i soffan och planerar hur jag ska utplåna hemmets alla resterande vita väggar. Jag ska fortsätta i grågrönt och gråblått. Sneglar på reportaget i Residence (se bild ovan) där färgkoden är nääästan samma som på vår nedervåning. Mer såna färger, tack.

Nu undrar Maken om vi kan städa en annan dag? Okej då.

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *