Feng Shui,  fira,  jul

Advent 2020 och att använda sig av symboler

Advent 2020 innehöll inget julbord på lokal, som så många tidigare år. Istället blev det essensen av slow living, vilket också kan definieras som en pyjamasdag.

Adventsljusstake 2020

Årets adventsljusstake! Själva ljusstaken, som egentligen är ett gammalt zinktråg, har hängt med i många år nu. För att hotta upp den lite, valde jag ljus i fyra olika nyanser. Inte så väldigt juliga, de går från ljus gråbeige till djup burgundy. Jag gillar effekten och tycker att man genom att addera mossa och kottar, får tillräckligt med juleffekt, ändå. Och så matchar de det vinröda palettbladet perfekt!

Inred med symboler

Förra året var den första julen efter cancern, och jag kände stort behov av att ta revansch på julen. Jag köpte mig en ny adventsstjärna, Snöblomma, och den blev symbol för jag får fira flera jular, för tacksamhet och för att suga ur all julstämning som går. My way…

I år får Snöblomma hänga mot det runda tråget på väggen, i sällskap av röda amaryllisar, Makens gamla kyrka, ängelljusstaken, och så renen. Den sistnämnda kan vara den allra käraste ljusstaken vid jul, den köpte sonen till mig när han var liten, för egna pengar, på marknaden i Sigtuna. Den har en speciell plats i mitt hjärta.

Både Snöblomma och renen, är två viktiga symboler för julen, fast på två olika sätt. Och att inreda med symboler tycker jag sätter ännu ett djup och en personlighet till inredningen, och ger den ett annat värde. Använd dig av symboler för att påminna dig om vad du strävar efter, drömmer om, men också är tacksam för!

Vi väckte ungdomarna framåt kl 10:30, med julmusik, glögg, pepparkakor och saffransbullar i olika skepnader. Så mysigt att få fira in advent så här, även om nästan halva familjen fattades.

Tänker att det som varit så självklart tidigare, julbordet med familjen, julmyset och att fira in det nya året med vänner, det är något vi kommer värdesätta så väldigt mycket mera i livet-efter-corona.

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

10

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *