blommor & trädgård,  Feng Shui

Man tager vad man haver. Eller så lånar man.

Den varma och soliga dag som vi hade mäklarfotografering i trädgården, känns väldigt långt bort i detta, nuvarande svenska sommarväder. Vi får väl säga att ”vi hade i alla fall tur med vädret!”. (Ganska uttjatad fras, I know…)

Kuddar, filtar och andra textilier torde vara det enklaste knepet att styla med. Vi for runt som små jehun i trädgården, Maken och jag, för att få allt i ordning. För att mjuka upp de svarta, inte så snygga, solstolarna, slet jag ut två linnekuddar från soffan. De lugnar och jordar i allt det svarta (vattenelementet). Palettbladet, som egentligen inte trivs alls i den hårda solen på altanen, fick addera eldelementet, en stund.

Tänk bort kuddarna och palettbladet ovan.

Märker du skillnaden?

Här nere skulle vi ha anlagt en rund, stenlagd uteplats i år. Nu blir det inte så. Men vi ville ändå visa på att det är en utmärkt plats att slå sig ner på, intill rhododendron. Gräset här är slitet, både p g a studsmatta och kaninhage, men det kunde, som sagt, ha blivit en fin uteplats.

Vi använde så mycket vi kunde av sådant vi redan hade, men här räckte inte utemöblerna till. Istället lånade vi loungemöbler av snälla vänner!

Först kändes det dock som om allt här blev väldigt grönt…

… men med två vita kuddar som jag slet åt mig från ena dotterns rum, så hittade vi balansen. Det vita adderar metall, vilket ger ett samlat intryck i allt det gröna (som är trä). Det svarta bordet och ljuslyktan blir vatten, det bruna i naturen blir jord, liksom ljuset, som om det varit tänt, även gett eld (som saknas här). Dock kan man säga att solens strålar (som lyste så fint denna dag) bidrar med värme och eld.

Jämför med och utan kuddar. Skillnad?

Tänk in en rund stenläggning här. Det hade varit fint, det!Hade jag valt ett rosa, gult eller rött ljus här, så hade vi fått in även eldelementet, trots att ljuset är släckt.

Men man tager vad man haver. Eller lånar. Och ibland får det bara lov att gå ändå! Tur att det gjorde det! 😉

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

9

One Comment

  • Villa Ryttarängen

    Härliga tankar Victoria. Jag ser och fattar. Den där runda stenläggningen ser jag också. Fint! Tänker att en rosa lite större hortensia hade varit kanon i stället för palettbladet. Men som sagt man tager vad man haver. Blir nog bra det där med försäljningen. Kraaam Pia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *