familjeliv,  tips

Little did we know…

Jag tänker osökt på nyårsnatten för några månader sedan, då vi lämnade ett livsomvälvande 2019 bakom oss för att förväntansfullt gå in i 2020. Vem anade att vi redan i mars skulle uppleva detta? Pandemi? Corona? Stängda skolor och stängda gränser? Bunkring av livsmedel och toapapper och börsras?

År 2020 inleds ganska så omvälvande, det med. På sitt sätt. Med en känsla av om det är på riktigt? Vilket det uppenbarligen är, men ändå så overkligt.

Sonens skola stängde, men öppnade igen. De flesta väljer dock att sköta skolarbetet hemifrån, via dator, verkar det som. Och det är som om allvaret färgar även 16-åringen på ett annat sätt, för ja, det jobbas flitigt med skolarbetet, trots hemstudier (som ju kan locka till mycket annat).

Maken jobbar hemifrån och jag försöker tolka de direktiv vi får. Hålla sig hemma om man uppvisar minsta lilla symptom på luftvägsinfektion? Det uppvisar jag flera veckor om året… Varenda liten förkylning sätter sig i mina luftvägar men det känns ju helt orimligt att jag ska vara hemma för det. Eller? Vem fattar? Men det känns ju nästan som om man kommer att bli stenad om man går utanför dörren och hostar. Fortsättning får väl följa.

Den här veckan var det Victoriadagen! Det höll i alla fall mina föräldrar noga reda på, och uppvaktade med både helt underbara magnoliakvistar och två (!) Budapeststubbar! Maken lagade middag åt mig, en vanlig torsdagsmiddag, men allt blir festligt om man slipper laga det det själv! Passar på att tipsa om Coops vegetariska sortiment, speciellt rödbets- och ärtpuckarna. Dom är sååå goda! Och jag tipsar alltså för att middagen bestod av just de där ärtpuckarna, couscous och färsk spenat fräst i olivolja och vitlök. Ajaj, så gott!

Att börsen störtdök har väl inte undgått någon. Det här med aktier och värdepapper har blivit lite av ett intresse för Maken, sonen och mig. Vi köper, säljer och jämför med varandra. Det intresset var inte så roligt, just denna vecka. En dyrköpt hobby, om man säger så. Bara röda siffror och en ordentlig förlust (för mig). Tänker att det är is i magen som gäller? Någon gång vänder det och bland tipsen jag läste om vad man ska köpa nu, så fanns mina aktier med. Någon verkar tro på uppgång, i alla fall, haha!

För Maken gick det bättre, han använde sig av någon sorts omvänd strategi med hävstångseffekt och gick instället ut med stort plus och blå siffror! Han passade också på att påminna familjen (lite lagom malligt) om att han, när barnen var små, vann ett ekonomipris hos DN (eller var det SvD?) för att han tipsat och kunnat förutse ekonomin år X. Får rota fram tidningsartikel, den finns sparad. Någonstans.

På tal om sparat… Jag gick upp på vinden för att leta efter en tavla. Den hittade jag inte, men väldigt mycket annat, som sparats ”någonstans”. Det är SÅ dags att börja rensa och sälja av saker nu. Det känns bara SÅ jobbigt att ta tag i…

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

8

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *