Feng Shui,  jul

Jullovet – dag 1

Igår checkade jag ut från jobbet och tog jullov till den 7 januari. Fatta. Så. Skönt. Klockan hann väl nätt och jämnt slå 18, innan jag halvdåsade i soffan. Semestermoodet infann sig ögonblickligen.

Dag 1 på jullovet var planen att julstäda och julpynta. Jag hade hopp om att få hjälp av Maken, som tagit lika långt jullov, som jag. Riktigt så blev det nu inte. Det ena projektet  föder ju det andra, om man säger så…

Efter en härligt långsam frukost drog jag igång Operation julstädning. Maken åkte och handlade något till bilen, men skulle komma hem och dammsuga.

Kök, vardagsrum och hall flöt på så fint, men i arbetsrummet, som jag hållit på och rensat hela hösten, där tog det tvärstopp. I veckan körde vi äntligen iväg fyra flyttkartonger med böcker, och nu fanns äntligen utrymmet att sortera upp i bokhyllorna. Så medan jag rev ner alla pärmar, böcker, album och lådor, hintade jag lite åt Maken, så där i förbifarten, att han ”väl kunde sätta upp projektorn i taket?” Den som har stått och balanserat på en boktrave i ett år nu (skämskudde på). OMG. Varför sa jag så?

Medan jag kämpade på med att färgsortera pärmar och böcker, och damma bokhyllor, började Maken alltså skruva upp projektorn. Men då skulle ju högtalarna också upp. Och sladdarna var både för få och för korta. Och så måste vi ha kabelgömmor. Och rätt skruv med, tydligen. Det lilla projektet blev liksom det stora, och krävde minst två vändor in till stan och gjorde oss några tusenlappar fattigare. Inte blev vi klara heller. Minst en till vända in till stan krävs. Imorgon.

Arbetsrummet däremot, det blev i stort sett färdigt. Så skönt, och nu kan man andas här inne igen. Jag har alltid varit emot att färgsortera böcker, jag föredrar bokstavsordning (p g a lättare att hitta rätt direkt). Men lugnet som följer med böcker sorterade efter färg, skall icke underskattas. Tror jag skulle få godkänt av min Feng Shui-lärare nu, när det gäller att ha hittat balans…

Det är dagens bliss. Färgsorterade bokhyllor.

6

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *